Tijd in Suriname
Tijd in Nederland

Gelukkig nieuwjaar !!

Het jaar 2021 wordt het goede nieuws jaar. Want dit jaar 2021 staat in het teken van de bevrijding. De bevrijding van een onzichtbare vijand, het Corona-virus.

Wereldwijd worden vaccinatieprogramma's opgetuigd, nu de Wereldgezondheidsorganisatie en overheden eindelijk kunnen beschikken over het bevrijdende vaccin om deze wereldpandemie te lijf te gaan.

Ook in Suriname heeft covid-19 toegeslagen. Maar in tegenstelling tot de westerse wereld, waar er een schrijnend tekort was aan IC bedden (intensive care bedden: redactie)en de bijbehorende beademingsapparatuur, heeft Suriname met een beperkt gezondheidszorgbudget en maatregelen toch het aantal corona zieken en doden tot een echt laag minimum weten te beperken.

Dit mag gerust een huzarenstukje van de bovenste plank worden genoemd van de overheid en Surinaamse gezondheidsdiensten.

Hierdoor heeft de Surinaamse economie veel minder te lijden gehad van de negatieve financiële gevolgen door het Corona virus dan bijvoorbeeld de economieën in West Europa.

Bij alle slecht nieuws wat er vaak overbemeten door de media over Suriname wordt gezegd, is goed nieuws over Suriname ook eindelijk aan de beurt.

Een ander lichtpunt dat met trots genoemd mag worden in Suriname, is de drinkwatervoorziening. Suriname is zo'n beetje het enige land in Zuid Amerika waar je gewoon veilig water uit de kraan kan drinken. Zelfs in westerse landen als Spanje en Frankrijk kan je geen water rechtstreeks uit de kraan drinken, zonder een chloorsmaak te proeven of zelfs ziek te worden van het kraanwater.

Deze en de vele andere lichtpuntjes die het jaar 2021 zal brengen, ik noem er één: bijvoorbeeld de positieve impact van een nieuwe president van de Verenigde Staten die een betere focus heeft op de wereld en haar wereldbevolking dan Donald Trump met zijn slogan "America first".

Je kan op je vingers natellen dat deze bevrijding van het Corona virus en een nieuwe Amerikaanse president die meer rekening houdt met de rest van de wereld een positieve impact zal hebben op het milieu, de wereldeconomie en de economie van Suriname in het bijzonder. Ook Suriname heeft een nieuwe president waar Suriname veel van verwacht.

Want waar iedere rechtgeaarde Surinamer dolgraag naar Suriname wilde afreizen voor familiebezoek, gewoon vakantie of zelfs een paar maanden via een sabbatical, het mócht niet. Dat gemis is straks voorbij en met de nieuwe vliegreizen zullen de reizigers weer een impuls aan de Surinaamse economie geven door het wisselen van valuta tijdens hun verblijf in Suriname.

Iedere Surinamer kijkt reikhalzend uit naar het moment om het hartverwarmende Suriname opnieuw in de armen te kunnen sluiten.

Intervast staat in ieder geval alvast klaar in de startblokken om u met raad en daad te ondersteunen bij uw bouwproject of aan/verkoop van een perceel. Of "gewoon" om opnieuw met het mooie Suriname kennis te maken.

Gaat u ook mee?

Contact

Locatie

Van Marumstraat 43
2562 LR Den Haag

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van onze aanbiedingen en tips? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Uiteraard kunt u uzelf altijd weer afmelden.