Tijd in Suriname
Tijd in Nederland

Na twee regeringsperiodes van de oud president, de heer Desiree Delano Bouterse, lijkt Suriname weer terug bij af. Al zullen velen beamen dat Suriname nu slechter af is door de torenhoge schulden waar Suriname door de regering van de afgelopen 10 jaar mee is opgescheept.

Maar....., met een hoofdletter M,......... schijn bedriegt: net als een fenix die uit haar as verrijst, is Suriname bezig met een inhaalrace om de verloren tijd van de afgelopen 10 jaar in te halen.

Ook op internationaal gebied wordt dit door de wereld onderkend. Suriname telt weer mee als betrouwbaar land om te investeren

(Uiteraard helpt het zeker dat Suriname op een gigantische olievoorraad kan rekenen. Mede door de stijgende olieprijs zal dit ertoe bijdragen, dat Suriname weer relatief snel uit de schulden kan komen). Suriname zal weer tegen normale rentes kunnen lenen op de financiële wereldmarkt: en dat zullen de Surinaamse inwoners ook merken aan de rentepercentages bij de aanvraag voor een (bouw)lening.

Los van het zwarte goud, zal er volop in duurzaamheid en duurzame energie worden geïnvesteerd. Niet voor niets zal een Deens energiebedrijf een van de grootste waterstof centrales bouwen in Suriname. Een dergelijke investering gaat gepaard met miljarden US dollars. Zonder belief in de republiek Suriname, worden dergelijke hoge investeringen niet eens overwogen....... dat is de afgelopen 10 jaar pijnlijk zichtbaar geweest.

Al deze rooskleurige ontwikkelingen geeft de huidige regering de wind in de zeilen en geeft de Surinaamse burger weer moed. Ondanks de wereldwijde pandemie Covid-19 is

Suriname klaar voor de toekomst. En dat is nodig, want er is nog steeds een woningtekort van 200.000 woningen voor de bevolking. Als het geld uit de verkoop van olie goed wordt geïnvesteerd zal dit ook een druk leggen op vastgoedprijzen en woningbouwprojecten.

De aankomende inhaalslag van de woningbouw in Suriname zal ook een focuspunt en een uitdaging zijn voor de Surinaamse regering. Intervast is klaar om deze uitdaging aan te gaan en vastgoedinvesteerders met raad en daad bij te staan.

Inderdaad, na regen komt zonneschijn....... of zoals Lee Towers in de jaren tachtig zong:" I can see clearly now, the rain is gone,.... Suriname, op naar een stralende toekomst: komt u ook met ons mee naar ons mooie Suriname ?

Contact

Locatie

Van Marumstraat 43
2562 LR Den Haag

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van onze aanbiedingen en tips? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Uiteraard kunt u uzelf altijd weer afmelden.